لیمو عمانی
لیمو عمانی یکی از چاشنیهای پرطرفدار و خوشمزه است،که طعم فوقالعاده ای به غذاها میده و در آشپزی ما ایرانیها،جایگاه ویژهای داره.برای درست کردن این توپهای خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم:
لیمو ترش تازه زرد ۱ کیلو گرم
سرکه سفید ۱ لیوان
شیره خرما ۱ لیوان
عصاره تمر هندی ½ لیوان
نمک دریا به مقدار کافی
طرز تهیه لیمو عمانی خانگی:
گام اول:
برای تهیه لیمو عمانی خانگی لیموهای زرد رو انتخاب میکنیم و میشوریم، سپس خشک می کنیم و درون یک کاسه مناسب می ریزیم. روی لیمو ها را با نمک می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۲۴ ساعت درون نمک بمانند تا تلخی آن ها گرفته شود.
گام دوم:
پس از گذشت ۲۴ ساعت لیمو ها را خوب میشوریم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده، اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد، سپس نصف سرکه را به آب اضافه می کنیم.
گام سوم:
لیمو ها را درون آب جوش می ریزیم،و اجازه می دهیم لیمو ها به مدت ۱۰ ثانیه درون آب جوش بمانند،بعد درون آبکش ریخته تا سرد شوند.
(نکته:اگر لیمو ها بیش از زمان معین شده درون آب جوش بمانند، ترک می خورند.)
گام چهارم:
یک قابلمه دیگر حاوی آب را، روی حرارت زیاد قرار داده تا به نقطه جوش برسد، سپس مابقی سرکه و شیره خرما را به دلیل خوشرنگ تر شدن لیمو عمانی به آب اضافه می کنیم.
گام پنجم:
تمر هندی را با مقداری آب جوش مخلوط می کنیم تا کاملا حل شود، سپس از صافی رد می کنیم تا کاملا صاف و یکدست شود.عصاره تمیر هندی صاف شده را به آب جوش اضافه می کنیم تا لیمو عمانی طعمی ترش بگیرد.
گام ششم:
مجددا لیمو ها را درون قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۵۰ ثانیه در آب جوش بمانند.بعد لیمو ها را درون آبکش می ریزیم و بدون شستن اجازه می دهیم آب اضافی لیمو ها بیرون برود.
گام هفتم:
وقتی که لیموها کاملا خنک شدند، با کمک خلال دندان چند سوراخ ریز در لیموها ایجاد می کنیم، تا هوا درون لیموها جریان پیدا کند و سریع تر خشک شوند.
گام هشتم:
روی یک سینی را با پارچهای تیره رنگ و تمیز می پوشانیم،سپس، لیمو ها را درون سینی روی پارچه تیره قرار می دهیم، واجازه می دهیم به مدت ۱ ماه در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند تا کاملا خشک شوند.
(نکته: درین مدت مدام لیموها را زیر و رو کنید تا کاملا یکدست خشک شوند. اگر لیموها کامل خشک نشوند،کپک میزنند)
پس از گذشت یکماه لیمو ها را درون ظرف درب بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
**این خوشمزه هایِ دلبر رو درست کنید و نظراتتون رو برامون بفرستید**