کتلت شیرازی که با نام کتلت ساندویچی و بازاری هم شناخته می شود یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است. این کتلت خوشمزه اصالتا متعلق به شهر شیراز میباشد، و بر خلاف کتلتهای معروف بدون گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ تهیه میشود و از نظر ظاهری و مواد تشکیل دهنده شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی دارد.
در ادامه با طرز تهیهی این غذای خوشمزه با ما همراه باشید
مواد لازم برای ۴ نفر
سیب زمینی: ۳ عدد درشت
آرد گندم: ۱ لیوان سرخالی
آرد سوخاری: ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد متوسط
آب: ۱ لیوان
کره: ۲۰ گرم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه کتلت شیرازی
مرحله اول:
برای تهیه کتلت شیرازی خوشمزه ابتدا سیب زمینی ها را به همراه ۲ تا ۳ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا سیب زمینی ها سریعتر آبپز شوند.
مرحله دوم:
در این مرحله سیب زمینی ها را از قابلمه خارج کرده و پوست شان را جدا می کنیم، و با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم تا مانند پوره سیب زمینی کاملا یکدست شوند
مرحله سوم:
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آب را به همحراه کره داخل تابه می ریزیم. پس از اینکه کره به طور کامل ذوب شد، مقداری زردچوبه به همراه آرد به تابه اضافه می کنیم و مواد را به صورت مداوم مخلوط می کنیم
مرحله چهارم:
زیر تابه را کم می کنیم و مواد را به اندازه ای مخلوط می کنیم تا مواد به صورت خمیری یکدست جمع شود. پس از اینکه خمیر جمع شد، ۲ تا ۳ دقیقه آنرا روی حرارت ملایم می پزیم و مرتب با قاشق آن را هم میزنیم
مرحله پنجم:
خمیر را کنار می گذاریم تا خنک شود، سپس به همراه آرد سوخاری(بهتر است از پودر نان ساندویچی خشک شده استفاده شود)، تخم مرغ و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه حاوی سیب زمینی له شده اضافه کنیم.(هنگام مخلوط کردن، تمام مواد باید خنک باشند.)
مرحله ششم:
در این مرحله پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، آب اضافی اش را با فشار دست می گیریم. و به دیگر مواد اضافه می کنیم، مواد را تا جایی که کاملاً یکدست شود مخلوط می کنیم(اگر مواد چسبناک شد به آن مقداری پودر سوخاری اضافه می کنیم)
مرحله هفتم:
یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در همین حین یک کاسه آب هم جلوی دستمان قرار می دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد، دستمان را داخل آب می زنیم تا مایه کتلت به دستمان نچسبد.
مرحله هشتم:
حالا به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد یا لوزی شکل می دهیم و وسط آنرا با کارد برش می زنیم تا مغز پخت شود، سپس به آرامی درون روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود
کتلت های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان به طور کامل گرفته شود، سپس داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه نان و دیگر مخلفات سرو می کنیم.می توان مقداری کنجد به کتلت ها اضافه کرد تا طعم مطبوعی پیدا کنند.
امیدوارم امتحان کنید و نظراتتون رو با ما درمیان بگذارید.
نوش جان