خورشت ملاقورمه شمالی
خورش ملاقورمه
از خواص این خورش میتوان به ویتامینهای C و K و مواد مغذی نیاسین، منیزیم، مس، پتاسیم، فولات، فیبر و منگنز اشاره کرد، همچنین علاوه بر ویتامین و مواد مغذی دیگر حاوی آنتی اکسیدان است که به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.
خواص ملاقورمه از منظر طب سنتی:
طبع این غذا گرم است، مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگی های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر و با روغن ملین طبع است.
••مواد لازم برای خورش ملاقورمه شمالی••
تخم مرغ : 5 عدد
گوجه : 500 گرم
بادمجان : 10 عدد متوسط
سبزی ( جعفری و گشنیز و یک دسته کوچک نعنا) : 700 گرم
پیاز داغ : 4 قاشق غذاخوری
سیر : یک بوته
آبغوره : به اندازه لازم
روغن : به میزان لازم
فلفل، زرد چوبه و دارچین : به اندازه لازم
••طرز تهیه خورش ملاقورمه شمالی••
ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کنید و یکی دو ساعت در آب و نمک بریزید تا تلخی آن گرفته شود و روغن کمتری مصرف کند.
سبزی ها را هم در این فاصله بشویید و پس از خشک کردن ، خرد کنید.
بادمجان ها را هم پس از در آوردن از آب ، خشک کنید و داخل روغن داغ شده سرخ کنید. بعد سبزی خرد شده را هم داخل بادمجان ها بریزید و کمی سرخ کنید.
گوجه ، سیر و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید و به داخل مواد سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد در کنار هم سرخ شوند.
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین را به همراه آبغوره داخل خورش اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا به آرامی بپزند و به روغن بیفتند.
در آخر تخم مرغ ها را هم روی خورش بشکنید و صبر کنید تا تخم مرغ ها بسته شوند.
مقداری نمک روی تخم مرغ ها بریزید و بعد غذای آماده شده را سرو کنید.
نوش جان
تاپ تراول | top-travel.ir
1 دیدگاه