آموزش زنان

ترشی مخلوط ساده و خوشمزه

ترشی یکی از چاشنی‌ها و مخلفات خوشمزه و پرطرفدار ایرانیان است که در کنار انواع غذاها سرو می‌شود و خود نیز انواع مختلفی دارد، مانند: ترشی لیته، بادمجان شکم پر، سیر، موسیر و…که می‌توانیم انواع مختلف ترشی را از بیرون و یا به صورت بهداشتی‌ و سالم‌تر، طبق ذائقه خودمان در منزل تهیه کنیم. معمولا زمان تهیه ترشی پاییز و زمستان است، که میتوان ترشی را یکسال در جای خنک نگهداری کرد. درست کردن ترشی یا در اصطلاح ترشی انداختن در خانه کار سختی نیست. برای تجربه‌ی یک ترشی خوشمزه و راحت با ما همراه باشید.

مواد لازم:
گل كلم  يك كيلو و نيم.
كلم برگ سفيد:  نيم كيلو.
سبزی معطر  پاك شده:  نيم كيلو.
كرفس خرد شده:  نيم كيلو.
هويچ خرد شده  نيم كيلو.
سير:  به مقداردلخواه.
فلفل قلمی سبز تند:  200 گرم.
خیار : 200 گرم.
بادمجان : يك كيلو.
پياز ريز  :300 گرم.
موسير:  100 گرم.
سيب ترشی:  نيم كيلو.
نمك ، فلفل سياه ، زردچوبه و ادويه ترشی:   به دلخواه.
سركه قرمز:  به مقدار لازم .

طرز تهيه:

مرحله اول :

ابتدا سبزی را پاك كنيد و خوب بشوئيد و بگذاريد تا كاملا خشك شود . بعد ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد .

مرحله دوم:

كلم برگ ، گل كلم ، كرفس ، هويچ ، سيب ترشی و خيار را نيز ابتدا خوب بشوئيد و خشك كنيد بعد به اندازه مورد نظر خرد كنيد و كنار بگذاريد . ( سعی كنيد تا جاي ممكن اندازه ها يكدست باشند ).

مرحله سوم :

بادمجان را هم با پوست و به اندازه دلخواه خرد كنيد و بعد در مقداری سركه به مدت 10 دقيقه با حرارت خيلی كم بجوشانيد .
سركه بادمجانها را دور نريزيد . سير را هم بعد از حبه كردن در همان سركه كمی بجوشانيد تا وقتی ترشی كاملا آماده مصرف شد ، سيرها سفت و خام نمانده باشند .

مرحله چهارم :

موسير را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد . يك سفره تميز پهن كنيد و مواد را كم كم روی آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد .

مرحله پنجم :

در اين مرحله از مخلوط نمك ، فلفل سياه و كمی زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه كنيد و كاملا مواد را مخلوط كنيد . اگر از ادويه ترشي استفاده ميكنيد در آخر كار ادويه را روي مواد بپاشيد و هم بزنيد .

مرحله آخر:

حالا در ظرف مورد نظرتان ، مخلوط مواد را بريزيد و بعد سركه قرمز را روی مواد بريزيد تا تمام سطح ظرف را پركند . دقت كنيد كه روی مواد كاملا با سركه پوشانده شود . 

نکته ها

● برای نگهداری ترشی سعی کنید از ظروف شیشه ای که ترجیحا تیره رنگ است استفاده کنید زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود.

● ظروف ترشی مخلوط را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.

● خشک و تمیز بودن دستها، ظروف و پارچه های مورد استفاده را جدی بگیرید چون کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد باعث کپک زدن ترشی و هدر رفتن همه زحماتتان می شود. 

نوش جان

طرز تهیه یک غذای بسیار خوشمزه چینی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا