ترشی مخلوط ساده و خوشمزه
ترشی یکی از چاشنیها و مخلفات خوشمزه و پرطرفدار ایرانیان است که در کنار انواع غذاها سرو میشود و خود نیز انواع مختلفی دارد، مانند: ترشی لیته، بادمجان شکم پر، سیر، موسیر و…که میتوانیم انواع مختلف ترشی را از بیرون و یا به صورت بهداشتی و سالمتر، طبق ذائقه خودمان در منزل تهیه کنیم. معمولا زمان تهیه ترشی پاییز و زمستان است، که میتوان ترشی را یکسال در جای خنک نگهداری کرد. درست کردن ترشی یا در اصطلاح ترشی انداختن در خانه کار سختی نیست. برای تجربهی یک ترشی خوشمزه و راحت با ما همراه باشید.
مواد لازم:
گل كلم يك كيلو و نيم.
كلم برگ سفيد: نيم كيلو.
سبزی معطر پاك شده: نيم كيلو.
كرفس خرد شده: نيم كيلو.
هويچ خرد شده نيم كيلو.
سير: به مقداردلخواه.
فلفل قلمی سبز تند: 200 گرم.
خیار : 200 گرم.
بادمجان : يك كيلو.
پياز ريز :300 گرم.
موسير: 100 گرم.
سيب ترشی: نيم كيلو.
نمك ، فلفل سياه ، زردچوبه و ادويه ترشی: به دلخواه.
سركه قرمز: به مقدار لازم .
طرز تهيه:
مرحله اول :
ابتدا سبزی را پاك كنيد و خوب بشوئيد و بگذاريد تا كاملا خشك شود . بعد ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد .
مرحله دوم:
كلم برگ ، گل كلم ، كرفس ، هويچ ، سيب ترشی و خيار را نيز ابتدا خوب بشوئيد و خشك كنيد بعد به اندازه مورد نظر خرد كنيد و كنار بگذاريد . ( سعی كنيد تا جاي ممكن اندازه ها يكدست باشند ).
مرحله سوم :
بادمجان را هم با پوست و به اندازه دلخواه خرد كنيد و بعد در مقداری سركه به مدت 10 دقيقه با حرارت خيلی كم بجوشانيد .
سركه بادمجانها را دور نريزيد . سير را هم بعد از حبه كردن در همان سركه كمی بجوشانيد تا وقتی ترشی كاملا آماده مصرف شد ، سيرها سفت و خام نمانده باشند .
مرحله چهارم :
موسير را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد . يك سفره تميز پهن كنيد و مواد را كم كم روی آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد .
مرحله پنجم :
در اين مرحله از مخلوط نمك ، فلفل سياه و كمی زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه كنيد و كاملا مواد را مخلوط كنيد . اگر از ادويه ترشي استفاده ميكنيد در آخر كار ادويه را روي مواد بپاشيد و هم بزنيد .
مرحله آخر:
حالا در ظرف مورد نظرتان ، مخلوط مواد را بريزيد و بعد سركه قرمز را روی مواد بريزيد تا تمام سطح ظرف را پركند . دقت كنيد كه روی مواد كاملا با سركه پوشانده شود .
نکته ها
● برای نگهداری ترشی سعی کنید از ظروف شیشه ای که ترجیحا تیره رنگ است استفاده کنید زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود.
● ظروف ترشی مخلوط را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
● خشک و تمیز بودن دستها، ظروف و پارچه های مورد استفاده را جدی بگیرید چون کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد باعث کپک زدن ترشی و هدر رفتن همه زحماتتان می شود.
نوش جان