آموزش زنان

طرز تهيه کتلت روسیِ خوشمزه و آسان

واژه کتلت ریشهٔ فرانسوی دارد، اما خاستگاه این شیوه پخت که از گوشت چرخ‌کرده (گوسفند،مرغ،ماهی)در تهیه آن استفاده می‌شود مربوط به روسیه سده نوزدهم است. کتلت انواع مختلف و دستور پخت متنوعی دارد، و معمولا آن را گرم و با نان و گاهی با برنج نیز میل می‌کنند. ناگفته نماند کتلت را به دلیل پخت راحت و نگهداری آسان می‌توان به‌عنوان غذای سفر و ساندویچ سرد نیز مصرف کرد‌. برای داشتن یک شام،یا ناهار عالی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای کتلت

3 قاشق غذاخوری: نخود سبز
¼ فنجان: لوبیا
½ فنجان: هویج
250 گرم: مرغ بدون استخوان
1 قاشق چایخوری: نمک،سیر،زنجبیل

مواد لازم برای تهیه سس

2 قاشق غذاخوری: کره
به میزان لازم: آرد گندم
1 فنجان: شیر
¼ قاشق چایخوری: پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری: فلفل قرمز
به میزان لازم:گشنیز /پیاز
2 عدد: فلفل سبز خرد شده
یک عدد: تخم مرغ
به میزان لازم: ورمیشل

مراحل تهیه کتلت روسی

1. مرغ را با سیر، زنجبیل، نمک، لوبیا، نخود سبز و آب روی شعله زیاد به مدت 4 تا 5 دقیقه بجوشانید.

2. هویج رنده شده را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بجوشانید. (تا زمانی‌که سه چهارم فنجان آب در آن باقی بماند)

3. مرغ پخته را آبکش کرده و رنده یا ريز کنید(آب مرغ را دور نریزید).
مرغ خرد شده، سبزیجات و آب مرغ را کنار بگذارید.

روش درست کردن سس

1. در یک تابه نچسب کره را گرم کنید و 2 تا 3 قاشق آرد را به آن اضافه کنید و تا چند دقیقه مرتب هم بزنید.

2. سپس شیر و آب مرغ را کم کم اضافه کنید و  تند تند هم بزنید تا گلوله نشود.

3. حالا نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و بگذارید به دمای اتاق برسد.

4. در یک کاسه بزرگ، مرغ خرد شده را به همراه سبزیجات، فلفل چیلی، برگ گشنیز، برگ پیازچه، فلفل سبز و سس سفید اضافه کنید و همه را با هم خوب مخلوط کنید. (در صورت تمایل می توانید پنیر رنده شده نیز اضافه کنید)

توجه: اگر احساس می کنید مخلوط سفت نشده و قوام لازم را ندارد، قبل از اینکه آنها را به شکل کتلت در بیاورید، یک ساعت در یخچال قرار دهید.

5. از مواد به اندازه دلخواه برداشته و به شکل بیضی یا گرد حالت داده، سپس در آرد گندم بغلتانید و بعد به تخم مرغ آغشته کنید و در آخر با ورمیشل بپوشانید.

6. مقداری روغن در ماهیتابه ریخته اجازه دهید روغن گرم شود.
کتلت ها را در روغن قرار داده و اجازه دهید هر دو طرف آنها طلایی شود.

7. کتلت های طلایی شده را روی کاغذ یا دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اصافی آن را بگیرند و در آخر همراه سس گوجه و یا هر نوع سس دلخواه میل کنید.

نکته:

● می‌توانید کتلت ها را در مرحله آخر به جای ورمیشل در آرد سوخاری یا کورن فلکس خرد شده بغلتانید.

● در صورت تمایل می توانید سیب زمینی آب پز هم به مواد اضافه کنید.

● فلفل سبز و فلفل قرمز را با توجه به ذائقه خود استفاده کنید.

● کتلت ها را میتوان را پس از غلتاندن در پودر ورمیشل در ظرف درب‌دار به مدت 12 تا 15 روز در فریزر نگهداری کرد .

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا