مهارت زندگی

طرز تهیه کتلت گوشت / راز خوشمزه شدن کتلت چیست؟

کتلت یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار بین ایرانیان است که هر کس برای پخت آن دستور العمل های مختلفی را به کار می گیرد. اگر شما هم می خواهید طرز تهیه کتلت گوشت را بدانید با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله شما را با پخت این غذای خوشمزه آشنا کنیم. اصولاً پختن غذاهای گوشتی از جمله کتلت به ترفند های ریزی احتیاج دارد برای آنکه به راز خوشمزه شدن کتلت چیست؟ دست پیدا کنید تا آخر مقاله را مطالعه بفرمایید.

مواد لازم برای پخت کتلت گوشت  

به طور کلی هر کسی متناسب با سلیقه ای که دارد کتلت را به گونه ای خاص درست می کند ولی مواد اولیه آنها یکی است.

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم

سیب زمینی ۳ عدد متوسط  

پیاز ۱ عدد متوسط  

ادویه به میزان لازم ( نمک، فلفل، زردچوبه )  

تخم مرغ یک عدد در صورت نیاز

آرد نخود خام ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری  

طرز تهیه کتلت گوشت  

برای تهیه کتلت خوشمزه باید در طرز تهیه مواد اولیه آن دقت کنید. برای این منظور لازم است این ۸ گام را رعایت نمائید.  

· گام اول  

گوشت چرخ کرده را به میزان لازم از فریزر بیرون بیاورید. تا در دمای اتاق از حالت یخ زدگی خارج شود و بتوان با مواد دیگر آن را ورز داد. هرگز سعی نکنید گوشت منجمد را با آب، گرم کنید.

· گام دوم

سیب زمینی و پیاز را با رنده ریز رنده کنید. اگر زیاد آب انداخت آب آن را بگیرید تا هنگام سرخ کردن کتلت مواد وا نرود. اگر هم آب زیادی نداشت لازم به این کار نیست برخی از نژاد سیب زمینی و پیاز زیاد آب می اندازد. تشخیص آن هم به تجربه نیاز دارد.

· گام سوم

داخل یک ظرف مناسب گوشت و سیب زمینی و پیاز های رنده شده را می ریزیم سپس ادویه را اضافه می کنیم مقدار آن بستگی به مزاج شما دارد بعضی کتلت و غذاهای شور و بعضی تیز پسند می کنند.

· گام چهارم

در این گام بایستی مواد کتلت را به خوبی با دست ورز دهید تا مواد به خورد هم برود و یک دست شود.  

· گام پنجم

اگر مواد شل بود یک قاشق آرد نخود خام یا آرد سوخاری به آن اضافه کنید و سپس مجدد ورز دهید اگر باز احساس کردید مواد شل هست می توانید آرد بیشتری بریزید.  

· گام ششم

میزان آردی که اضافه می کنید به تعداد افراد متغیر است مثلا برای ۴ نفر دو قاشق آرد کافی است بیشتر از این مقدار کتلت طعم خوبی نخواهد داشت پس اگر کتلت شل بود برای چسبنده شدن آن می توانید یک عدد تخم مرغ اضافه کنید این را هم لازم است بدانید که تخم مرغ زیاد هم به طعم و رایحه کتلت آسیب می زند.

· گام هفتم

بعد از اینکه تمامی مواد کتلت را به خوبی مخلوط کردید بهتر است چند ساعتی به مواد استراحت بدهید. به این معنا که برای یکی دو ساعت آن را درون یخچال قرار دهید یا اگرزمان زیادی ندارید، نیم ساعت آن را در دمای آشپزخانه به حال خود رها کنید.

· گام هشتم  

آخرین مرحله تهیه کتلت گوشت سرخ کردن آن است. ابتدا ماهیتابه مناسب را انتخاب کنید روغن به میزان لازم بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود در انتها مواد کتلت را به شکلی که دوست دارید داخل ماهیتابه با حرارت ملایم سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی پخته

برخی از افراد کتلت را با سیب زمینی پخته شده درست می کنند مواد اولیه همان چیز هایی است که گفتیم. برای طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی پخته شده کافی است سیب زمینی ها را ابتدا با آب بپزید پس از آنکه خوب پخته شد، پوست آن را بگیرید و با گوشت کوب به خوبی بکوبید تا حالت یکنواختی به خود بگیرد.  

تهیه سس خوشمزه برای کتلت گوشت

یکی از چیزهایی که به خوشمزه تر شدن کتلت کمک میکند سس آن است.  

داخل ماهیتابه ای یک قاشق روغن بریزید ( روغن زیاد غذا را چرب میکند چون خود کتلت داخل روغن سرخ شده و چرب است پس در ریختن روغن داخل سس دقت کنید تا زیاد نباشد).  

به میزان لازم گوجه حلقه شده داخل ظرف بچینید.

یک عدد پیاز کوچک داخل آن رنده کنید.

نمک و فلفل و زرد چوبه بریزد.

برای خوشمزه تر شدن سس کتلت میتوانید مقداری فلفل دلمه ای نگین شده را استفاده کنید فلفل دلمهای به کتلت طعم بی نظیری می دهد.

درب ظرف را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید تا گوجه ها با آب خودشون پخته شوند و به اصطلاح مزه پس بدهد.

در آخر هم اگر دوست دارید می توانید کتلت ها را داخل سس قرار دهید و در آن را بگذارید تا با حرارت کم کتلت ها مزه سس را به خود بگیرند

کتلت آماده سرو هست نوش جان کنید.  

نکات ضروری در تهیه کتلت گوشت  

1. برای خوشمزه تر شدن کتلت می توانید یک حبه سیر به مواد اضافه کنید یا داخل سس کتلت ریز خورد کنید.  

2. با حرارت پایین کتلت ها را سرخ کنید تا مغز پخت شود.

3. از گوشت کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید چربی زیاد گوشت کتلت را بد ترکیب می کند.

4. حتما آب پیاز و سیب زمینی ها را بگیرید تا مواد کتلت هنگام سرخ کردن از هم جدا نشود.

5. در صورت تمایل می توانید در مواد کتلت مقداری زعفران دم کرده بریزید.

6. هرگز از آرد گندم برای کتلت استفاده نکنید زیرا آرد گندم کتلت را سفت می کند

7. می توانید به جای آرد نخود خام از آرد سوخاری هم استفاده کنید.

8. بعضی از افراد همیشه نان خشک سابیده را به جای آرد استفاده می کنند این کار باعث سفت شدن کتلت میشود.

نویسنده: فاطمه خانه زر 

ویرایش: زینب کامکار 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا