آش ترخینه| آنتی بیوتیک طبیعی
آش ترخینه آشی بسیار خوشمزه و لذیذ است.آش ترخینه جزو غذاهای سنتی و بسیار اصیل ایرانی محسوب میشود.تكههای خشـــــك ترخینه را با تركیب بلغور گندم، دوغ ترش و ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعنا خشك تهیه میكنند. البته میتوانید ترخــــینه را به صورت آمـــاده تهیه كنید و تا یك سال ترخینه خشـــك را نگه دارید. این غذا از آنتیبیوتیک طبیعی به شمار میرود و برای درمان سرماخوردگی بسیار مشهور است. این غذا مربوط به استان لرستان است ولی کمکم به نقاط دیگر استانها رسیده. این آش محبوب در زمستان بیشتر مصرف میشود و دارای ویتامین و خاصیت زیادی است.
مواد اولیه : برای 8 نفر
نخود 50گرم
لوبیاچیتی 50گرم
عدس 50گرم
ترخینه 300گرم
سبزی (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج) 300گرم
پیاز 2عدد
نعنا به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
نمك به میزان لازم
كشك به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا ترخینههای خشك را در مقداری آب خیس میكنیم. در قابلمهای مناسب پیازداغ میكنیم و نخود و لوبیا را از آبكش رد كرده و در آن كمی تفت میدهیم و سپس با پنج پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار میدهیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم میكنیم. پس از یك ساعت عدس و ترخینه كه آن را آبكش كردهایم، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه میكنیم و میگذاریم تا آش بپزد. بعد از نیم ساعت سبزی را هم به آش اضافه كرده و میگذاریم تا آش جا بیفتد.
به همین سادگی میتونید یک آش خوشمزه و مقوی رو در کنار عزیزانتون نوش جان کنید.