طرز تهيه کباب حسینی
کباب یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم ایران است. در تهیه کباب از انواع گوشتها از جمله گوشت گوسفند،گاو،شتر،مرغ،بوقلمون و… استفاده میشود و انواع مختلفی نیز دارد،از جمله کباب کوبیده، کباب برگ، کباب ترش، کباب چنجه، کباب بناب، کباب سلطانی، جوجه کباب، کباب چوبی، کباب ترخونی، جوجه کباب بوقلمون، کباب شیشلیک، کباب بختیاری و کباب حسینی. کباب حسینی ازجمله کباب هایی است که هم با گوشت گوسفندی و هم گوشت مرغ تهیه میشود و آنرا به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید، برای دستیابی به فوت و فن های خوشمزه تر شدن کباب حسینی با ما همراه باشید.
مواد لازم کباب حسینی با مرغ
● سینه مرغ ۲ عدد
● فلفل دلمه ای ۲ عدد
● گوجه فرنگی ۴ عدد
● پیاز ۲ عدد
● روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
● آبلیمو به اندازه دلخواه
● سیخ چوبی به تعداد کافی
● فلفل سیاه به اندازه کافی
● نمک به اندازه کافی
دستور پخت و طرز تهیه
ابتدا سینه های مرغ را می شوییم و به اندازه جوجه کباب خرد می کنیم. یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم و گوشت خرد شده را داخلش می ریزیم. در ادامه پیازها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم.
در مرحله بعد روغن مایع را به همراه آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا با گوشت مرغ مخلوط شوند. روی کاسه را سلفون می کشیم و آنرا به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا گوشت طعم دار شود.
در همین حین فلفل دلمه ای ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۲ ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم و قطعات مرغ را سیخ می کنیم. توجه داشته باشید بین هر دو قطعه مرغ یک قطعه فلفل دلمه ای سیخ کنید.
در صورت تمایل می توانید از فلفل سبز و پیاز هم برای قرار دادن بین قطعات گوشت مرغ استفاده کنید. پس از اینکه تمام قطعات مرغ را سیخ کردیم یک تابه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۲ فنجان آب به همراه ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی آبلیمو داخل تابه می ریزیم.
در صورتی که می خواهید سس کباب حسینی رنگ و لعاب داشته باشد می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید. پس از اینکه آب موجود در تابه شروع به جوشیدن کرد سیخ ها را داخل تابه می چینیم.
درب تابه را می بندیم تا با حرارت ملایم کباب آماده شود. چند دقیقه مانده به پایان پخت کباب ها گوجه فرنگی ها را از وسط نصف می کنیم و داخل تابه قرار می دهیم تا نرم شوند. در پایان کباب را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
طرز تهيه کباب حسینی با گوشت قرمز
• فیله گوسفندی یا گوساله ۵۰۰ گرم
• پیاز سفید بزرگ ۳ عدد
• پیاز قرمز متوسط ۱ عدد
• گوجه فرنگی متوسط ۳ عدد
• فلفل دلمه ای سبز و قرمز ۲ عدد
• رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
• نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و ادویه گوشت به مقدار کافی
• زردچوبه و دارچین به مقدار کافی
• آب لیمو ترش تازه یا گرد لیمو عمانی به مقدار کافی
• روغن زیتون به مقدار کافی
• زعفران دم کرده به مقدار کافی
طرز تهيه کباب حسینی با گوشت گوسفندی
اولین قدم، گوشت گوسفندی را به خوبی بشویید، پس از شستشو گوشت گوسفندی را به صورت تکه های مناسب و یکسان خرد کنید. سپس یک پیاز را و میشوییم بعد به صورت خلالی درشت خرد می کنیم.
بعد از خرد کردن پیازها در یک کاسه بزرگ می ریزیم و گوشت گوسفندی خرد شده را به آن اضافه می کنیم. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه گوشت، روغن زیتون و زعفران دم کرده به کاسه اضافه می کنیم.
مواد درون کاسه را به خوبی مخلوط میکنیم تا گوشت ها طعم دار شوند. در ادامه روی کاسه را با سلفون می کشیم،و درون یخچال قرار داده تا به مدت ۱۲ ساعت استراحت کند و خوب مزه دار شود.
سپس سیخ های چوبی را درون اب گذاشته تا خیس بخورند دلیل این کار این است که هنگام قرار گرفتن روی حرارت سیخ ها نسوزد. از سیخهای استیل هم استفاده کرد.
پباز قرمز شسته شده را پوست کنده و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم.
حالا پیاز را به صورت ورقه ای خرد می کنیم. در ادامه گوجه فرنگی را می شوییم و به صورت حلقه ای نازک خرد می کنیم.
فلفل دلمه ای شسته شده را برش می زنیم و دانه های آن را خارج می کنیم. فلفل دلمه ای را به صورت مربعی هم اندازه پیاز خرد می کنیم.
سیخ های چوبی را از آب خارج کرده کنار می گذاریم. سپس گوشت را از یخچال خارج می کنیم برای سیخ کردن ابتدا یک برش از فلفل دلمه ای سبز را به سیخ می کشیم و به ترتیب پیاز قرمز، گوشت، دنبه، فلفل دلمه ای قرمز را یک در میان به سیخ به ترتیب می گذاريم. به همین شکل تمام مواد را به سیخ می کشیم.
یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده ، سپس مقداری روغن مایع درون تابه می ریزیم.
یکی از پیازهای سفید را به صورت خلالی خرد کرده و کف تابه می چینیم، بعد گوجه فرنگی ها را روی پیاز ها قرار می دهیم. حالا کباب های سیخ شده را روی پیاز های حلقه ای قرار می دهیم، سپس سس را آماده می کنیم.
برای تهیه سس کباب حسینی، آخرین پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. بعد یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع اضافه می کنیم، سپس پیاز را اضافه کرده و تفت می دهیم تا به خوبی سرخ و طلایی شود.
در این مرحله مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و تفت می دهیم تا سرخ شده و رب به خوبی رنگ باز کند.
سپس ۲ لیوان آب به سس اضافه می کرده و حرارت زیر تابه را کمی زیاد کرده اجازه می دهیم آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و زعفران دم کرده را به همراه پودر دارچین، آب لیمو ترش یا گرد لیمو عمانی اضافه می کنیم.
وقنی ادویه هارا اضافه کردیم می گذاریم سس کمی بجوشد و کمی سفت شده و جا بیوفتد.
وقتی سس حاظر شد سس را روی کباب ها می ریزیم و درب تابه را می گذاریم.
حالا باید حدودا به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه زمان بدهیم تا تکه های گوشت به طور کامل مغز پخت شوند.
پنج دقیقه پایانی پخت کباب مقداری نمک اضافه می کنیم. در نهایت سیخ های کباب را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و سس باقیمانده را روی کباب ها اضافه میكنیم و به سلیقه خود به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
نوش جان