خواص کدو حلوایی و طرز تهیه کاکا کدو حلوایی (دسر خونساز و مقوی برای کودکان)
🍂 خواص کدو حلوایی و طرز تهیه کاکا کدو حلوایی؛

بارها شنیدیم که کدو حلوایی ارزش غذایی بالایی دارد و برای بدن مفید است، اما خوردن آن برای خیلی از افراد خوشایند نیست. برای همین در این مقاله ابتدا از خواص بی نظیر کدو حلوایی به عنوان یک سبزی سالم و همه کاره می گوییم و سپس یک دسر شمالی به نام کاکا کدو حلوایی که از ترکیب چند مواد با کدو حلوایی درست می شود را آموزش خواهیم داد که این ترکیبات باعث خونساز شدن کلو حلوایی می شود و خوراکی مغذیی است که اکثرا می توانند آن را به راحتی بخورند. علاوه بر ان دستور پخت بسیار راحت و ابتدایی هم دارد.
💚 خواص و فواید کدو حلوایی
قبل از اینکه روش پخت کاکا کدو حلوایی را آموزش بدهیم بهتر است با خواص آن آشنا شویم. کدو حلوایی از دیدگاه طب ایرانی و تغذیه مدرن، یک ماده غذایی با کالری پایین اما ارزش غذایی بالا محسوب میشود خواصی چون:
- خونساز و ضد کمخونی: بهویژه در ترکیب با زرده تخممرغ و شیره انگور.
- تقویت حافظه و بینایی: بهدلیل وجود بتاکاروتن و ویتامین A بالا.
- افزاینده سیستم ایمنی بدن: سرشار از ویتامینC و آنتیاکسیدانها.
- کمک به تنظیم فشار خون و کاهش چربی: بهدلیل فیبر بالا و چربی اندک.
- بهبود خواب و آرامش روان: وجود منیزیم طبیعی در کدو باعث آرامش عصبی میشود.
- کدو حلوایی کم کالری، سرشار از مواد مغذی و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است.
کدو حلوایی از نظر علمی یک میوه است، زیرا حاوی دانه است. با این حال، از نظر تغذیهای بیشتر شبیه سبزیجات است تا میوهها. کدو حلوایی فراتر از طعم خوشمزهاش، مغذی است و با بسیاری از فواید سلامتی مرتبط است.
ارزش غذایی کدو حلوایی
یک فنجان (۲۴۵ گرم) کدو تنبل حاوی ویتامین های زیر است:
کالری: ۱۳۷
پروتئین: ۳ گرم
چربی: ۷ گرم
کربوهیدرات: ۱۹ گرم
فیبر: ۷ گرم

ویتامین :A ۲۰۹٪ از ارزش روزانه (DV)
ویتامین:K ۳۷٪ از ارزش روزانه
مس: ۲۸٪ از ارزش روزانه
ویتامین :E ۲۲٪ از ارزش روزانه
آهن: ۱۸٪ از ارزش روزانه

منیزیم: ۱۳٪ از ارزش روزانه
ریبوفلاوین: ۱۰٪ از ارزش روزانه
ویتامین:B6 ۱۰٪ از ارزش روزانه
ویتامین:C ۱۰٪ از ارزش روزانه
پتاسیم: ۱۰٪ از ارزش روزانه
همچنین حاوی مقادیر کمتری از چندین ماده مغذی دیگر است.
ویتامین A موجود در کدو تنبل در واقع به شکل پیشسازهای ویتامین A یعنی بتاکاروتن و آلفاکاروتن است. بدن شما میتواند این آنتیاکسیدانهای قوی را پس از مصرف به ویتامین A تبدیل کند.
مبارزه با عفونت بدن
کدو تنبل دوز بالایی از بتاکاروتن را به شما میدهد که تا حدی به ویتامین A تبدیل میشود. ویتامین A میتواند به بدن شما در مبارزه با عفونتها کمک کند.
برخی تحقیقات نشان میدهد که ویتامین A به ویژه برای تقویت پوشش روده مهم است و آن را در برابر عفونتها مقاومتر میکند .
ویتامین C همچنین با تقویت سلولهای ایمنی که هنگام شناسایی یک عامل بیماریزا واکنش نشان میدهند، نقش کلیدی در سلامت سیستم ایمنی ایفا میکند .
سلامت پوست
آنتیاکسیدانهای موجود در کدو تنبل برای سلامت پوست مهم هستند. این آنتیاکسیدانها شامل بتاکاروتن و ویتامینهای C و E هستند.
به ویژه بتاکاروتن ممکن است پوست شما را در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) مضر خورشید محافظت کند. خوردن غذاهای حاوی بتاکاروتن همچنین ممکن است به بهبود ظاهر و بافت پوست شما کمک کند.
سلامت قلب
خوردن میوهها و سبزیجات از سلامت قلب پشتیبانی میکند. علاوه بر این، کدو تنبل حاوی مواد مغذی خاصی است که برای سلامت قلب مفید هستند.
به ویژه، پتاسیم ممکن است به کاهش سطح فشار خون بالا کمک کند
علاوه بر این، فیبر ممکن است با اتصال به کلسترول موجود در غذاهایی که میخورید و جلوگیری از جذب آن، به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند
سلامت متابولیک
خوردن غذاهای غنی از بتاکاروتن، مانند کدو حلوایی، ممکن است به بهبود سلامت متابولیک شما – یعنی میزان مدیریت قند خون و توزیع چربی در بدن شما – کمک کند
کدو تنبل همچنین سرشار از فیبر است که میتواند به کاهش افزایش ناگهانی قند خون پس از مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات کمک کند. بیشتر فواید کدو تنبل برای سلامتی مربوط به محتوای فیبر و ریزمغذیهای آن، از جمله بتاکاروتن و ویتامین A است. بعد از بیان خواص کدو حلوایی، طرز تهیه کاکا کدو حلوایی را می آوریم:

🌾 مواد لازم برای تهیه کاکا با کدو حلوایی
کاکا کدو حلوایی یکی از خوراکهای سنتی شمال ایران است که ترکیبی دلپذیر از طعم شیرینی طبیعی کدو، عطر کره و گرمای ادویه دارد. این غذا هم به صورت دسر و هم میانوعده مقوی سرو میشود و با اندکی تغییر در روش پخت میتوان آن را به گزینهای سالمتر و کمچرب تبدیل کرد. این دسر خون ساز و مقوی برای کودکان بد غذا است که چون به صورت یک دسر در می آید برای ذائقه کودکان خوشایند است.
| نام ماده | مقدار تقریبی | توضیحات |
| کدو حلوایی پخته یا بخارپز | ۲ پیمانه | پوستکنده و لهشده |
| آرد (ترجیحاً آرد برنج یا گندم) | ۱ پیمانه | بسته به نوع بافت دلخواه |
| تخممرغ | ۲ عدد | کامل (زرده و سفیده) |
| شکر یا شیره انگور | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری | برای شیرین شدن |
| کره حیوانی یا روغن | ۲ قاشق غذاخوری | در صورت سرخکردن |
| بادام و پسته خردشده | به مقدار دلخواه | برای تزئین یا افزودن داخل خمیر |
| ادویه دارچین و وانیل | جزئی | برای عطر و طعم بهتر |

🍳 دستور پخت مرحلهبهمرحله
پخت اولیه کدو:
کدو حلوایی را پوست کنده و بخارپز کنید. هنگام پخت به مقدار کمی آب بریزید، چون خود کدو آب زیادی دارد.
آماده کردن مواد:
بعد از سرد شدن، گوشت کدو را با قاشق از پوست جدا کنید و در ظرفی بریزید. تخممرغ، آرد و شکر یا شیره انگور را اضافه کرده و با همزن یا قاشق کاملاً مخلوط کنید تا مایهای غلیظ و یکدست حاصل شود.
افزودن چربی و مغزها:
کره حیوانی، بادام خردشده یا پسته را به مخلوط اضافه کنید. در صورت تمایل برای کودکان میتوانید کمی وانیل و دارچین نیز اضافه نمایید تا عطر و طعم دلنشینی به دسر شما بدهد.
روش پخت:
نسخه سنتی: مایه را در روغن کم در تابه بریزید و مانند کوکو از دو طرف سرخ کنید تا طلایی شود.
نسخه رژیمی: مایه را در قالب چربشده قرار داده و در فر با دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا سطح آن طلایی شود.
تزئین و سرو:
پس از آماده شدن، کاکا را با خلال بادام و پسته تزئین کنید و همراه چای، قهوه یا دمنوش میل نمایید.
جمع بندی:
فصل پاییز و زمستان زمان مناسبی برای مصرف کدو حلوایی است. کدو حلوایی را می توان در انواع دسر و سیرینی استفاده کرد. از جمله؛ دسر کاکا کدو حلوایی خون ساز و مقوی برای کودکان است به خصوص چون به شکل دسر سرو می شود برای کودکانی که علاقه ای به خوردن کدو حلوایی ندارند بسیار توصیه می شود.
نویسنده و ویرایشگر: رقیه زارع

طرز تهیه حلوا دهین؛ دسر سنتی و مقوی عربی + نکات کلیدی

دلایل ریشهای کمرویی کودک؛ (سه دلیل عمده)



